Close

19 september 2018

Tex zwart, de nieuwe uitstraling van het komend seizoen.

Tex zwart

Waar enkele jaren geleden de RVS look metalen pootjes veel op de markt gevonden werden, heeft deze nu plaats gemaakt voor zwart. Met name mat zwart wordt bijna onder 80% van alle bankstellen en fauteuils gebruikt. Het staat simpel, modern en in goed contrast met de huidig gebruikte stof en leer kleuren. Het geeft toch dat beetje extra aan het meubelstuk, waardoor het nu zeer geliefd is. Hiernaast heeft (mat) zwart ook een lagere kostprijs. Al met al een logische trend wisseling. De meubelmarkt is voortdurend opzoek naar vernieuwing en innovatie. Er wordt vaak gesleuteld aan het meubelstuk op de meubelpootjes. Terwijl het simpelweg veranderen van het gebruikte meubelpootje even belangrijk is (soms zelfs belangrijker). Om door te gaan met de huidige (zwarte) mode trend, is sinds kort het tex zwart op de markt gebracht.

Nieuw variant

Naast de beschikbare kleuren black Chroom en mat zwart, is nu tex zwart een variant op de collectie zwarte metalen meubelpootjes. Het matte wat nu nog veel wordt gebruikt wordt verruild met een korrel effect. Het tex zwart die in ontwikkelproces bijna identiek is aan het mat zwarte, maar over een wat grovere look beschikt zoals te zien is op de afbeelding hiernaast.

Meubelbeurzen

Het ontwikkelen van een nieuwe uitstraling wordt pas beloond, wanneer deze wordt goedgekeurd door de koper en de verkoper. Tot op heden is deze kleur op meerdere meubelbeurzen waaronder ZOW (Istanbul), IMM Cologne (Keulen) en De Woonindustrie (Nieuwegein) tentoongesteld en “getest”. Hier is deze kleur en uitstraling in de smaak gevallen. Door de vele positieve reacties en bestellingen aldaar is dan ook de verwachting dat de markt meer naar deze kleur toe zal buigen. De kans is groot dat deze tex zwart/korrel uitstraling binnen de kortste keren onder uw meubelstuk thuis, of net ontworpen meubel in uw catalogus staat.